Voordelen van PsychoMorfose

[et_pb_section fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” background_color=”#c4646e” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_fullwidth_header admin_label=”Fullwidth Header” title=”Voordelen van PsychoMorfose” background_layout=”dark” text_orientation=”left” /][/et_pb_section][et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

1. Persoonlijke benadering

In een kleinere, particuliere praktijk als de mijne ben je geen nummer. We hebben één-op-één contact (er zijn geen tussenpersonen), en je kunt direct ervaren of dit contact goed voelt. Je hoeft nooit lang te wachten, en er is ruimte voor maatwerk. Alles gebeurt in een gemoedelijke (niet klinische) sfeer, en alles gaat in overleg.

 

2. Geen etiketten

Psychologen die buiten de basisverzekering vallen zijn niet verplicht etiketten zoals bijvoorbeeld ‘angststoornis’ of ‘persoonlijkheidsstoornis’ op de klachten te plakken. Ik zie een cliënt als een mens met klachten, en niet als een stoornis. Een etiket kan je blijven achtervolgen. Het achterwege laten ervan kan voorkomen dat je je er (onbewust) naar gaat gedragen, en heeft ook als voordeel dat we direct na de intake kunnen gaan werken aan jouw doelen.

 

3. Geen protocollen

Als persoon ben jij uniek en veranderlijk; je situatie, je behoefte, je draaglast en je draagkracht kunnen veranderen en vragen dan om herziening en aanpassing. Daarom kijken we per sessie wat jij op dat moment nodig hebt en aankunt, en gaan van daaruit verder.

 

4. Keuzevrijheid

Jij bepaalt zelf waar je aan wilt werken en met welke methode(n), maar ook hoe lang de (therapie)sessies duren, hoeveel sessies je wilt, en wanneer (welk tempo bij je past). Je eigen risico wordt normaliter niet aangesproken, en je hebt geen verwijsbrief nodig van de huisarts.

 

5. Privacy

De aard van de klacht en behandeling van de cliënt wordt niet gemeld bij de zorgverzekeraar. Veel mensen vinden het prettiger om hun psychische klachten of problemen privé te houden, en ook niet in de toekomst geconfronteerd te worden met iets waar ze ooit op vastliepen, wat een ander niets aangaat, en zelfs een belemmering zou kunnen vormen op privé of werkvlak.

 

6. Geen wachtlijst

Omdat ik zelf mijn agenda inplan is het mogelijk om na aanmelding, in gezamenlijk overleg en op korte termijn een afspraak te maken voor het eerste gesprek (intake). Voor een intake neem ik ruim de tijd, waardoor deze 15-30 minuten kan uitlopen, zonder bijkomende kosten!

 

7. Holistisch

Elk mens heeft een lichaam, geest en ziel (of kern/essentie) die in verbinding staan met elkaar, en elkaar over en weer beïnvloeden. Psychologen, zoals ik, die holistisch werken, kijken naar de mens als geheel, en werken op alle lagen. Dit heeft als voordeel dat er naast vermindering of verdwijnen van de klachten, ook op een dieper niveau genezing kan plaatsvinden.

 

8. Van klacht naar kracht – Psychomorfose

Elk mens heeft sterke en zwakke punten, en een groot vermogen om te herstellen, leren en groeien. Tijdens de sessies maken we gebruik van jouw mogelijkheden en gaan we op zoek naar hoe jij je kracht in kunt zetten voor jouw herstel en groei. Elke overwinning op jezelf geeft een flinke ‘boost’ aan je zelfvertrouwen en je gevoel van welzijn. We werken doelgericht en heel bewust aan wat jij wilt bereiken. Aandacht is energie, en waar je je energie op richt gaat groeien (of het nu positief of negatief is). Aandacht/energie werkt ook door op onbewust niveau, en draagt zodoende bij aan een sneller en/of beter herstel van klachten.

PsychoMorfose

PsychoMorfose Marion Masolijn Psycholoog Oss
Marion Masolijn, psycholoog

‘PsychoMorfose’ staat voor transformatie op psychologisch vlak.   Waarbij een verandering in perspectief (hoe je ergens tegenaan kijkt, ergens over denkt) direct zijn weerslag heeft op je gevoel, je gemoedstoestand, hoe je iets beleeft, je fysieke houding, en hoe je in het leven staat.

Kort door de bocht: je bent wat je denkt…

De druppel die in het water valt (op mijn visitekaartje, en bovenaan de pagina) staat symbool voor hoe zelfs een kleine verandering al een groot verschil kan maken, én dat hoe rumoerig het oppervlak ook is, daaronder is altijd weer de rust te vinden, diep van binnen.

 

9. Zoals je bent

Een persoon is veel meer dan alleen zijn of haar klacht(en), en het gaat mij vooral om de mens achter de klachten. Je bent (goed) zoals je bent, maar je bent ook een ‘werk in uitvoering’. Ik zie mijn werk dan ook niet als behandelen maar als begeleiden, met mijzelf als richtingaanwijzer, die e.e.a. over jouzelf en jouw klacht(en) verheldert, en handvatten aanreikt om er anders, beter mee om te kunnen gaan. Ik help je je probleemoplossend- en zelfhelend vermogen aan te spreken, en de verbinding met jezelf te herstellen of versterken.

 

Voordelen PsychoMorfose in Oss
Werktafel

Voordelen PsychoMorfose psycholoog in Oss
Hartcoherentietraining

Voordelen PsychoMorfose psycholoog in Oss Marion Masolijn
Werksfeer

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_sidebar admin_label=”Sidebar” orientation=”right” area=”et_pb_widget_area_1″ background_layout=”light” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *