Over mij

[et_pb_section fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” background_color=”#c4646e” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_fullwidth_header admin_label=”Fullwidth Header” title=”Over mij” background_layout=”dark” text_orientation=”left” /][/et_pb_section][et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

Ik ben geboren in Oss in 1959. Mijn ouders hadden het allesbehalve makkelijk, en waren zacht gezegd ‘onrustig’, ‘zoekende’. Vlak voor mijn eerste verjaardag emigreerden we naar Australië. Het grootste deel van mijn jeugd woonde ik ‘Down Under’ maar bij tijd en wijle trok het moederland (aan mijn ouders) en woonden we weer enkele jaren hier. Om vervolgens weer te vertrekken.

Heen en weer ging meestal per schip- een wekenlange zeereis. Ik stond aan de reling en keek. De uitgestrektheid van de zee, vol rust en hoopvolle verwachting…

 

Psychologie

Mijn bewogen leven heeft zeker bijgedragen tot het volgen van de studie psychologie. Ik wilde als kind al begrijpen wat mensen beweegt, en waarom ze doen wat ze (elkaar aan)doen.

Inleven, (willen) verklaren en helpen zit in mijn aard. Als kind hielp ik de nederlandse immigranten met de taal en hun weg te vinden in Australië. Ik zie (voel) beide kanten wanneer mensen botsen en zoek volautomatisch naar evenwicht en harmonie. Het vak zit in me, en zo lang ik weet, trek ik mensen en hun verhalen aan. Logische stap was er mijn beroep van te maken.

 

Geboeid door mensen en het vak

Het leven diende zich hard aan waardoor ik op jonge leeftijd – ver voor mijn studie psychologie – mijn eigen zoektocht begon. Uit een honger naar kennis en antwoorden, om mijn eigen pijn te verwerken, en later ook anderen te kunnen helpen.

Door mijn opleiding kon ik mijn natuurlijke aanleg een wetenschappelijke fundering geven, en werk niet alleen ‘vanuit de boeken’ maar ook vanuit betrokkenheid en weten uit ervaring.

Het leven is leren en aan jezelf blijven werken, ook voor mij. Ik blijf geboeid door mensen en het vak, en het ontroert me telkens weer wanneer iemand na lange tijd in de ‘overleefstand’ eindelijk weer het gevoel heeft te ‘leven’, en (meer) zichzelf kan en ‘mag’ zijn.

 

Dichtbij en betrokken

Naar mijn idee zijn veel problemen een gevolg van ‘jezelf kwijt zijn’, een gemis aan vertrouwen, richting, overzicht en evenwicht. Ook wordt ons zelfhelend vermogen sterk onderschat. Net als het belang van ‘uit je hoofd komen’ en weer leren luisteren naar je lijf en je gevoel.

Ik help mensen (meer) grip te krijgen op hun leven en zichzelf beter te begrijpen (wie ben ik echt, wat wil ik, waarom doe ik wat ik doe, wat heb ik nodig en wat houdt me tegen?), in hun kracht te gaan staan en hun eigen waarde en eigen weg (her)vinden wanneer ze – om wat voor reden dan ook – uit het veld geslagen zijn, of gewoon zichzelf willen ontplooien.

Ik vind het belangrijk dat je je op je gemak en gehoord voelt, en een goede ‘vertaalslag’ krijgt van wat er (emotioneel, psychologisch) precies aan de hand is, en hoe je er mee om kunt gaan.

 

Leven is bewegen

Naast mijn werk ben ik ook in mijn vrije tijd bezig met wat ons beweegt. Ik ben graag op of bij de zee. Verder hou ik van wandelen in natuurgebied, zingen (in bandjes, inmiddels 35 jaar), lezen, humor, experimenteren met gerechten, dansen, tennissen, en vooral van mijn dierbaren.

Marion Masolijn

Als je het gevoel hebt dat je mijn hulp kunt gebruiken neem dan contact met mij op.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_sidebar admin_label=”Sidebar” orientation=”right” area=”et_pb_widget_area_1″ background_layout=”light” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *